Home » Belastingaangiften particulieren

 

Aangifte inkomstenbelasting

 

Vanaf 1 maart 2021 is het mogelijk om aangifte inkomstenbelasting 2020 te doen.

 

De belastingdienst ontvangt van onder meer werkgevers, uitkeringsinstanties en banken de benodigde gegevens om uw belasting te kunnen berekenen. De laatste jaren staan de gegevens vooraf ingevuld en hoeft een groot deel van de belastingplichtigen zonder bedrijf of neveninkomsten slechts de gegevens te controleren en  akkoord te verklaren. Heeft u een vaste baan en is er sprake van weinig bijzonderheden dan kunt u vaak zonder veel moeite zelf de aangifte doen.

 

Dit wordt anders als er zaken spelen die buiten de loonheffing vallen zoals verhuur of leegstand van uw woning, incidentele inkomsten en vergoedingen, bijzondere ziektekosten en vergelijkbare zaken die niet vooraf bij de belastingdienst bekend zijn.

Dit geldt niet alleen voor het lopende belastingjaar. U kunt soms tot maximaal vijf jaar terug uw aangiften inkomstenbelasting met terugwerkende kracht corrigeren. Heeft u al langere tijd bijzondere inkomsten of kosten dan kan het interessant zijn om deze correctie aangiften uit te besteden.

 

Twijfelt u of het de moeite waard is om uw aangifte uit te besteden? U kunt onze checklist aanvragen waarmee beoordeeld kan worden of er in uw geval bijzonderheden zijn die aandacht verdienen. U kunt daarna alsnog besluiten om de aangifte door Solvas te laten verzorgen. Het proces van machtigen en aangifte doen gebeurt volledig digitaal.

 

Tarief

Een aangifte inkomstenbelasting voor een particulier zonder fiscaal partner kan al vanaf  € 69 (inclusief btw).

 

Afhankelijk van de complexiteit van de aangifte kan dit bedrag hoger worden. Een definitieve offerte ontvangt u na beoordeling van de checklist met de door u aangeleverde gegevens.