Aangifte inkomstenbelasting

 

Vanaf 1 maart 2022 is het mogelijk om aangifte inkomstenbelasting 2021 te doen. Uw aangifte moet vóor 14 juli 2022 door de belastingdienst ontvangen zijn. Doet u dit niet dan kunt u een boete krijgen.

 

De belastingdienst ontvangt van onder meer werkgevers, uitkeringsinstanties en banken de benodigde gegevens om uw belasting te kunnen berekenen. Tegenwoordig staan de gegevens vooraf ingevuld en hoeft een groot deel van de belastingplichtigen zonder bedrijf of neveninkomsten slechts de gegevens te controleren, zo nodig aan te vullen en  akkoord te verklaren. Heeft u een vaste baan en is er sprake van weinig bijzonderheden dan kunt u vaak zonder veel moeite zelf de aangifte doen.

 

Dit wordt anders als er zaken spelen die buiten de loonheffing vallen zoals verhuur of leegstand van uw woning, incidentele inkomsten en vergoedingen, bijzondere ziektekosten en vergelijkbare zaken die niet vooraf bij de belastingdienst bekend zijn.

Dit geldt niet alleen voor het lopende belastingjaar. Tot maximaal vijf jaar geleden kan de aangifte inkomstenbelasting met terugwerkende kracht worden gecorrigeerd. Heeft u al langere tijd bijzondere of onregelmatige inkomsten of kosten gehad dan kan het interessant zijn om deze correctie aangiften uit te besteden.

 

Tarief

Een aangifte inkomstenbelasting voor een particulier zonder fiscaal partner kan al vanaf  € 69 (inclusief btw).

 

Afhankelijk van de complexiteit van de aangifte kan dit bedrag hoger uitvallen. Een definitieve offerte ontvangt u na beoordeling van een checklist met de door u aangeleverde gegevens.