Home » Corona

Kantoor

In verband met de maatregelen die de overheid heeft genomen vinden de werkzaamheden zo veel mogelijk online plaats. Dit betekent dat de aanlevering van facturen en overige informatie door u voorlopig alleen digitaal plaats kan vinden.

 

Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB

 

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) helpt mkb-bedrijven en zzp'ers bij het betalen van een deel van hun vaste lasten. Aanvragen van TVL 4e kwartaal 2020 kon tot en met 29 januari 2021 bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Per 15 februari is de regeling verlengd voor het 1e kwartaal 2021.

Kon u eerder geen gebruik maken van de regeling? Wellicht kan dat nu wel. De eis van €3.000 vaste lasten is per 1e kwartaal 2021 verlaagd naar €1.500.

 

Raadpleeg de adviestool van het RVO om te zien of u in aanmerking komt voor de regeling, en zo ja hoeveel subsidie u kunt verwachten:

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tvl/adviestool

 

De TVL regeling is specifiek gericht op mkb-ondernemers en zzp'ers die door de coronacrisis veel omzet verliezen en daardoor in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. Zie voor meer informatie over de regeling  de website van de belastingdienst.

 

TONK

Komt u niet in aanmerking voor de ondersteuningsmaatregelen? Dan is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) regeling misschien een optie. De uitkering geldt voor ondernemers waarvoor andere regelingen te weinig uitkomst bieden.

De ondersteuning geldt van 1 januari tot 30 juni 2021. De regeling wordt uitgevoerd door de gemeentes. Zij kunnen zelf beleidsregels opstellen op basis van de participatiewet. De aanmelding voor TONK kan naar verwachting vanaf maart 2021 plaats vinden. 

 

 

Actuele informatie over de maatregelen die getroffen zijn voor ondernemers kunt u vinden op de website van de volgende instanties:

 

https://www.kvk.nl/corona

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/coronavirus/coronavirus